Nutriční hodnoty (Polévka (nejen) z medvědího česneku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 2 227 kJ / 532 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,92 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,63 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,29 g |
Tuky | 38,62 g |
– nasycené | 19,51 g |
– nenasycené | 14,83 g |
–– mononenasycené | 11,89 g |
–– polynenasycené | 2,93 g |
––– omega 3 | 0,24 g |
Vláknina | 9,22 g |
Cholesterol | 505 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,22 g |
Sacharidy | 25,84 g |
– cukry | 10,57 g |
––– laktóza | 5,78 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
80-100 g 80-100 g medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | 90 g |
300-350 ml 300-350 ml zeleninového vývaru (nebo drůbeží, dle potřeby) | Vývar zeleninový | 325 ml |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
150 ml 150 ml smetany na vaření (nebo ke šlehání) | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
2 2 žloutky (nebo jedno celé vejce) | Vaječný žloutek | 46 g |
1 špetka 1 špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |