Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z polníčku a rukoly s uzenou slaninou a krutony)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie920 kJ /
220 kcal
Bílkoviny4,86 g
– z toho živočišné bílkoviny0,70 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,16 g
Tuky3,16 g
– nasycené2,37 g
– nenasycené2,72 g
–– mononenasycené1,04 g
–– polynenasycené1,68 g
––– omega 30,04 g
Vláknina10,32 g
Cholesterol 9 mg
Sodík 89 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy39,60 g
– cukry8,36 g
––– laktóza0,95 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
½ b alení alení polníčku Polníček čerstvý
½ b alení alení rukoly Rukola čerstvá
2 2 brambory Brambor zimní 100 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku Česnek čerstvý 10.5 g
1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru Vývar zeleninový 1500 ml
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
olej Olej řepkový
1 1 houska Houska pšeničná
1 balení 1 balení uzeného špeku (125 g) Špek
kousek kousek polníčku a mrkve na ozdobu Polníček čerstvý
1 lžíce 1 lžíce zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 25 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.