Nutriční hodnoty (Citronová babetka - jemná a vláčná)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 14 318 kJ / 3 422 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,28 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 38,12 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,16 g |
Tuky | 134,36 g |
– nasycené | 15,66 g |
– nenasycené | 104,73 g |
–– mononenasycené | 74,85 g |
–– polynenasycené | 29,88 g |
––– omega 3 | 8,32 g |
Vláknina | 7,90 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 507 mg |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 486,00 g |
– cukry | 262,90 g |
––– laktóza | 4,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
1 hrnek 1 hrnek (200 g) cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
50 ml 50 ml citronové šťávy (cca z 1 citronu) | Šťáva z citrónu | 50 ml |
kůra z 1 kůra z 1 bio citronu (strouhaná) | Citrón čerstvý | |
100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
1 1 vanilkový pudinkový prášek | Puding v prášku | 40 g |
1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
tuk na vymazání plechu | Margarín | |
hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá | |
moučkový cukr na povrch (nebo citronová či bílá čokoládová poleva) | Cukr bílý |