Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Pampelišková polévka podle Lidušky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie4 835 kJ /
1 156 kcal
Bílkoviny12,71 g
– z toho živočišné bílkoviny3,88 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,83 g
Tuky79,17 g
– nasycené51,56 g
– nenasycené25,51 g
–– mononenasycené22,73 g
–– polynenasycené2,78 g
––– omega 30,57 g
Vláknina61,30 g
Cholesterol 252 mg
Sodík 414 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy68,62 g
– cukry10,52 g
––– laktóza4,82 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250-300 g 250-300 g pampeliškových listů Jitrocel list 275 g
1 1 větší cibule Cibule čerstvá 70 g
40 g 40 g másla Máslo kravské 40 g
3 plátky 3 plátky toustového chleba (nebo klasického) Toast pšeničný bílý 60 g
zeleninový vývar (nebo drůbeží dle potřeby) Vývar zeleninový
sůl Sůl mořská
mletý bílý pepř Pepř bílý mletý
150 ml 150 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 150 ml
muškátový květ dle chuti (nebo česnek) Muškát květ sušený
krutony Krutony
vařená vejce (na hniličku, ztracená) Vejce slepičí

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.