Nutriční hodnoty (Pampelišková polévka podle Lidušky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 4 835 kJ / 1 156 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,88 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,83 g |
Tuky | 79,17 g |
– nasycené | 51,56 g |
– nenasycené | 25,51 g |
–– mononenasycené | 22,73 g |
–– polynenasycené | 2,78 g |
––– omega 3 | 0,57 g |
Vláknina | 61,30 g |
Cholesterol | 252 mg |
Sodík | 414 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 68,62 g |
– cukry | 10,52 g |
––– laktóza | 4,82 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250-300 g 250-300 g pampeliškových listů | Jitrocel list | 275 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
3 plátky 3 plátky toustového chleba (nebo klasického) | Toast pšeničný bílý | 60 g |
zeleninový vývar (nebo drůbeží dle potřeby) | Vývar zeleninový | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
150 ml 150 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
muškátový květ dle chuti (nebo česnek) | Muškát květ sušený | |
krutony | Krutony | |
vařená vejce (na hniličku, ztracená) | Vejce slepičí |