Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Chřestová polévka jemná jako hedvábí)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 419 kJ /
817 kcal
Bílkoviny15,55 g
– z toho živočišné bílkoviny14,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,55 g
Tuky55,20 g
– nasycené35,54 g
– nenasycené16,62 g
–– mononenasycené15,02 g
–– polynenasycené1,60 g
––– omega 30,51 g
Vláknina0,30 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 206 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy32,90 g
– cukry20,50 g
––– laktóza19,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 svazek 1 svazek zeleného chřestu Chřest zelený čerstvý
bílá část z 1 menšího pórku Pórek čerstvý
citronová šťáva dle chuti Šťáva z citrónu
1 1 šalotka Šalotka čerstvá
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky (nebo 3-4 brambory) Mouka pšeničná hladká 10 g
1/2 l 1/2 l smetany Smetana kravská sladká 12% 500 ml
200 ml 200 ml lehkého šumivého vína (např. Prosecco) Víno bílé suché 200 ml
máslo Máslo kravské
olivový olej Olej olivový
sůl Sůl mořská
mletý bílý pepř Pepř bílý mletý
cukr dle chuti Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.