Nutriční hodnoty (Chřestová polévka jemná jako hedvábí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 419 kJ / 817 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,55 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,55 g |
Tuky | 55,20 g |
– nasycené | 35,54 g |
– nenasycené | 16,62 g |
–– mononenasycené | 15,02 g |
–– polynenasycené | 1,60 g |
––– omega 3 | 0,51 g |
Vláknina | 0,30 g |
Cholesterol | 180 mg |
Sodík | 206 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 32,90 g |
– cukry | 20,50 g |
––– laktóza | 19,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 svazek 1 svazek zeleného chřestu | Chřest zelený čerstvý | |
bílá část z 1 menšího pórku | Pórek čerstvý | |
citronová šťáva dle chuti | Šťáva z citrónu | |
1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky (nebo 3-4 brambory) | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
1/2 l 1/2 l smetany | Smetana kravská sladká 12% | 500 ml |
200 ml 200 ml lehkého šumivého vína (např. Prosecco) | Víno bílé suché | 200 ml |
máslo | Máslo kravské | |
olivový olej | Olej olivový | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
cukr dle chuti | Cukr bílý |