Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z kadeřávku a mrkve)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie1 159 kJ /
277 kcal
Bílkoviny7,12 g
– z toho živočišné bílkoviny2,80 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,32 g
Tuky11,42 g
– nasycené7,20 g
– nenasycené3,45 g
–– mononenasycené3,04 g
–– polynenasycené0,42 g
––– omega 30,11 g
Vláknina9,81 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 94 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy33,50 g
– cukry11,28 g
––– laktóza3,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
8 listů 8 listů kadeřávku Kapusta kadeřavá čerstvá
2 2 brambory Brambor zimní 100 g
1 1 velká mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 hrst 1 hrst medvědího česneku Česnek medvědí čerstvý
1 kousek 1 kousek másla Máslo kravské 25 g
zeleninový vývar (podle potřeby) Vývar zeleninový
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
drcený kmín Kmín mletý
majoránka Majoránka sušená
100 ml 100 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 100 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.