Nutriční hodnoty (Květáková polévka s řapíkatým celerem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 167 kJ / 40 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,05 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,05 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,21 g |
–– mononenasycené | 0,06 g |
–– polynenasycené | 0,15 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,18 g |
Sacharidy | 4,50 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 6 6 větších růžiček květáku | Květák čerstvý | |
středně velká mrkev | Mrkev čerstvá | |
150 g 150 g řapíkatého celeru + nať | Celer řapíkatý | 150 g |
máslo | Máslo kravské | |
1 1 plnější lžíce hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | |
cca 750 750 ml vývaru | Vývar hovězí | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
pažitka nebo petrželka, nať z řapíkatého celeru... | Pažitka čerstvá |