Nutriční hodnoty (Rychlé lívanečky s jahodovým přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 10 627 kJ / 2 540 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,84 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 56,28 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 36,56 g |
Tuky | 93,33 g |
– nasycené | 54,64 g |
– nenasycené | 31,37 g |
–– mononenasycené | 24,40 g |
–– polynenasycené | 6,97 g |
––– omega 3 | 1,06 g |
Vláknina | 20,80 g |
Cholesterol | 526 mg |
Sodík | 971 mg |
Sůl | 3,02 g |
Sacharidy | 321,75 g |
– cukry | 87,05 g |
––– laktóza | 37,05 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
450 ml 450 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 450 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
280 g 280 g hladké mouky (množství dle hustoty těsta) | Mouka pšeničná hladká | 280 g |
1 1 necelý balíček prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1 1 plnější lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
olej na smažení | Olej řepkový | |
600 g 600 g jahod čerstvých (nebo mražených) | Jahody čerstvé | 600 g |
cukr krupice (dle chuti a kyselosti jahod) | Cukr bílý | |
150 ml 150 ml vody (zhruba) | Voda | 150 ml |
1 1 vanilkový pudink - sypký | Puding v prášku | 40 g |
250 g 250 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
moučkový cukr dle chuti | Cukr bílý |