Nutriční hodnoty (Jahodovo-čokoládové řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 278 kJ / 3 651 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,71 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 45,60 g |
Tuky | 173,52 g |
– nasycené | 76,44 g |
– nenasycené | 85,14 g |
–– mononenasycené | 32,55 g |
–– polynenasycené | 52,59 g |
––– omega 3 | 0,28 g |
Vláknina | 55,65 g |
Cholesterol | 535 mg |
Sodík | 348 mg |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 422,33 g |
– cukry | 287,93 g |
––– laktóza | 13,48 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
150 g 150 g hladké špaldové mouky (lze použít i normální hladkou nebo polohrubou mouku) | Mouka špaldová hrubá | 150 g |
100 g 100 g třtinovéhu cukru (nebo klasického krupicového cukru) | Cukr bílý | 100 g |
1/2 1/2 kypřícího prášku | Kypřící prášek | |
2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
75 ml 75 ml slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 75 ml |
150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 1 smetana ke šlehání (aspoň 33% tuku) | Smetana kravská sladká 30% | |
3 3 polotučné tvarohy | Tvaroh polotučný | |
3-4 lžíce 3-4 lžíce třtinového cukru (nebo klasického krupicového cukru) | Cukr třtinový | 42 g |
25 g 25 g vanilkového cukru s fruktózou (nebo klasického vanilkového/vanilinového cukru) | Cukr vanilkový | 25 g |
300 g 300 g rozmačkaných čerstvých jahod | Jahody čerstvé | 300 g |
2 lžíce 2 lžíce želatinového stužovače za studena Dr. Oetker | ||
4 lžíce 4 lžíce domácího jahodového džemu | Marmeláda jahodová | 60 g |
200 g 200 g na čtvrtinky pokrájených čerstvých jahod | Jahody čerstvé | 200 g |
cca 5 lžic 5 lžic kokosu | Kokos strouhaný | 75 g |
70 g 70 g hořké čokolády (aspoň 50% kakaa) | Čokoláda hořká 40% | 70 g |
100-150 ml 100-150 ml mléka (dle hustoty polevy) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |