Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jahodovo-čokoládové řezy)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 278 kJ /
3 651 kcal
Bílkoviny72,31 g
– z toho živočišné bílkoviny26,71 g
– z toho rostlinné bílkoviny45,60 g
Tuky173,52 g
– nasycené76,44 g
– nenasycené85,14 g
–– mononenasycené32,55 g
–– polynenasycené52,59 g
––– omega 30,28 g
Vláknina55,65 g
Cholesterol 535 mg
Sodík 348 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy422,33 g
– cukry287,93 g
––– laktóza13,48 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
150 g 150 g hladké špaldové mouky (lze použít i normální hladkou nebo polohrubou mouku) Mouka špaldová hrubá 150 g
100 g 100 g třtinovéhu cukru (nebo klasického krupicového cukru) Cukr bílý 100 g
1/2 1/2 kypřícího prášku Kypřící prášek
2 lžíce 2 lžíce kakaa Kakao prášek 50 g
75 ml 75 ml slunečnicového oleje Olej slunečnicový 75 ml
150 ml 150 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 150 ml
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
1 1 smetana ke šlehání (aspoň 33% tuku) Smetana kravská sladká 30%
3 3 polotučné tvarohy Tvaroh polotučný
3-4 lžíce 3-4 lžíce třtinového cukru (nebo klasického krupicového cukru) Cukr třtinový 42 g
25 g 25 g vanilkového cukru s fruktózou (nebo klasického vanilkového/vanilinového cukru) Cukr vanilkový 25 g
300 g 300 g rozmačkaných čerstvých jahod Jahody čerstvé 300 g
2 lžíce 2 lžíce želatinového stužovače za studena Dr. Oetker
4 lžíce 4 lžíce domácího jahodového džemu Marmeláda jahodová 60 g
200 g 200 g na čtvrtinky pokrájených čerstvých jahod Jahody čerstvé 200 g
cca 5 lžic 5 lžic kokosu Kokos strouhaný 75 g
70 g 70 g hořké čokolády (aspoň 50% kakaa) Čokoláda hořká 40% 70 g
100-150 ml 100-150 ml mléka (dle hustoty polevy) Mléko kravské polotučné 1,5% 125 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.