Nutriční hodnoty (Podmáslová zelňačka s houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 3 281 kJ / 784 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,53 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,77 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,76 g |
Tuky | 26,32 g |
– nasycené | 13,57 g |
– nenasycené | 15,37 g |
–– mononenasycené | 8,73 g |
–– polynenasycené | 6,64 g |
––– omega 3 | 0,29 g |
Vláknina | 22,61 g |
Cholesterol | 46 mg |
Sodík | 4,37 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 93,18 g |
– cukry | 49,15 g |
––– laktóza | 21,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 500 g |
400 ml 400 ml podmáslí | Podmáslí | 400 g |
4-5 4-5 brambor | Brambor zimní | 225 g |
2 hrsti 2 hrsti sušených hub | Houby sušené směs | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
1 lžička 1 lžička mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
1 hrnek 1 hrnek vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 250 ml |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
kmín | Kmín | |
sůl | Sůl mořská | |
cukr podle chuti | Cukr bílý | |
kopr (nemusí být) | Kopr nať čerstvý |