Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bílá polévka s hlívou a fazolemi)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie7 886 kJ /
1 885 kcal
Bílkoviny75,11 g
– z toho živočišné bílkoviny10,43 g
– z toho rostlinné bílkoviny64,68 g
Tuky88,29 g
– nasycené53,63 g
– nenasycené31,64 g
–– mononenasycené27,22 g
–– polynenasycené4,42 g
––– omega 30,93 g
Vláknina62,10 g
Cholesterol 257 mg
Sodík 181 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy167,58 g
– cukry26,08 g
––– laktóza14,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 g 250 g hlívy ústřičné Hlíva ústřičná syrová 250 g
240 g 240 g bílých fazolí (ve slaném nálevu nebo předvařených, scezených) Fazole bílé 240 g
2 2 středně velké brambory Brambor zimní 100 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
1 lžička 1 lžička oleje Olej řepkový 5 ml
3 kuličky 3 kuličky nového koření Nové koření
1 1 větší bobkový list Bobkový list sušený
sůl Sůl mořská
bílý mletý pepř Pepř bílý mletý
vývar podle potřeby Vývar masový
360 ml 360 ml zakysané smetany (podle chuti) Smetana kravská zakysaná 12% 360 ml
bylinky nebo vařené vejce - není nutné Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.