Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Guláš (nejen) s hráškem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie6 985 kJ /
1 669 kcal
Bílkoviny143,95 g
– z toho živočišné bílkoviny120,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny23,55 g
Tuky77,65 g
– nasycené30,73 g
– nenasycené39,67 g
–– mononenasycené31,91 g
–– polynenasycené7,76 g
––– omega 30,17 g
Vláknina35,06 g
Cholesterol 435 mg
Sodík 370 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy84,30 g
– cukry48,68 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
600 g 600 g vepřové plece (lze použít i drůbeží, králičí či hovězí maso) Vepřová plec 600 g
2 2 cibule Cibule čerstvá 140 g
50 g 50 g špeku, případně sádlo či olej Sádlo vepřové 50 g
sůl Sůl mořská
pepř mletý Pepř černý mletý
1 lžíce 1 lžíce mleté sladké papriky Paprika červená sušená 10 g
1 1 kapie nebo menší červená paprika Paprika červená čerstvá 250 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
cca 80 g 80 g rajského protlaku Protlak rajčatový 80 g
cca 0,5 l cca 0,5 l vývaru Vývar hovězí
1 hrnek 1 hrnek hrášku (200 ml) Hrášek zelený 250 g
hladká mouka nebo jíška na zahuštění Mouka pšeničná hladká

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.