Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Mrkvová roláda)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 708 kJ /
2 320 kcal
Bílkoviny82,98 g
– z toho živočišné bílkoviny67,54 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,44 g
Tuky77,12 g
– nasycené29,29 g
– nenasycené35,43 g
–– mononenasycené27,34 g
–– polynenasycené8,09 g
––– omega 31,37 g
Vláknina9,26 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 721 mg
Sůl1,67 g
Sacharidy318,92 g
– cukry225,32 g
––– laktóza16,22 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 4 vejce (žloutky + bílky zvlášť) Vejce slepičí 280 g
100 g 100 g hnědého cukru Cukr třtinový 100 g
1 1 vanilkový cuzkr
140 g 140 g jemně nastrouhané mrkve Mrkev čerstvá 140 g
1 PL 1 PL oleje Olej řepkový 11 ml
špetka špetka soli Sůl mořská
120 g 120 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 120 g
1 lžička 1 lžička skořice Skořice ceylonská 8 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky prášku do pečiva Kypřící prášek 2 g
250 g 250 g tvarohu (vanička) Tvaroh polotučný 250 g
190 g 190 g zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 190 ml
4 PL 4 PL moučkového cukru Cukr bílý 100 g
sáček ztužovače za studena dr.Oetkera (připravit dle návodu na sáčku sáčku !) Ztužovač šlehačky

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.