Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Krémová polévka z římského salátu a lichořeřišnice (kapucín))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 540 kJ /
607 kcal
Bílkoviny5,82 g
– z toho živočišné bílkoviny2,98 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,84 g
Tuky53,44 g
– nasycené23,02 g
– nenasycené29,03 g
–– mononenasycené14,34 g
–– polynenasycené14,69 g
––– omega 30,19 g
Vláknina4,16 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 49 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy24,40 g
– cukry5,28 g
––– laktóza4,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 římský salát (ledový salát) Salát římský čerstvý
10-15 10-15 větších listů lichořeřišnice Lichořeřišnice list čerstvý
25 g 25 g másla Máslo kravské 25 g
2 PL 2 PL slunečnicového oleje Olej slunečnicový 22 ml
2 stroužky 2 stroužky česneku (oloupeme a rozpůlíme) Česnek čerstvý 14 g
1 litr 1 litr zeleninového nebo kuřecího vývaru
2 2 velké brambory Brambor zimní 100 g
100 ml 100 ml zakysané smetany (Creme fraîche, sladká smetana) Smetana kravská zakysaná 12% 100 ml
sůl, pepř bílý Pepř bílý
květy a listy listy lichořeřišnice na ozdobu Lichořeřišnice list čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.