Nutriční hodnoty (Švestková BBQ omáčka (i ke sterilování))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 9 924 kJ / 2 372 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,28 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 28,28 g |
Tuky | 48,68 g |
– nasycené | 5,19 g |
– nenasycené | 40,37 g |
–– mononenasycené | 25,16 g |
–– polynenasycené | 15,22 g |
––– omega 3 | 3,61 g |
Vláknina | 83,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,87 g |
Sůl | 18,15 g |
Sacharidy | 417,50 g |
– cukry | 298,10 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2,5 kg 2,5 kg vypeckovaných švestek | Švestky čerstvé | 2500 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
200 ml 200 ml rajčatové passaty | Pyré z červených rajčat | 200 g |
5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
15 g 15 g zázvoru | Zázvor sušený | 15 g |
3 lžíce 3 lžíce worcesteru | Worcestrová omáčka | 45 ml |
2 lžíce 2 lžíce bílého vinného octa (nebo jablečného octa) | Ocet vinný bílý | 30 ml |
3 lžíce 3 lžíce javorového sirupu | Sirup javorový | 45 ml |
1 lžíce 1 lžíce dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 15 g |
2 lžíce 2 lžíce uzené papriky | Paprika uzená | 30 g |
1 lžíce 1 lžíce soli (nejlépe uzené) | Sůl mořská | 15 g |
3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
2 větvičky 2 větvičky tymiánu | Tymián sušený | |
čerstvě mletý pepř (dle chuti) | Pepř černý mletý | |
chilli paprička (dle chuti) | Chilli paprička čerstvá |