Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dýňová polévka s kořenovou zeleninou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 9

Energie6 733 kJ /
1 609 kcal
Bílkoviny35,78 g
– z toho živočišné bílkoviny10,08 g
– z toho rostlinné bílkoviny25,70 g
Tuky85,28 g
– nasycené32,72 g
– nenasycené49,32 g
–– mononenasycené42,60 g
–– polynenasycené6,72 g
––– omega 30,43 g
Vláknina64,15 g
Cholesterol 130 mg
Sodík 600 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy148,47 g
– cukry71,53 g
––– laktóza13,68 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 l 3 l vody nebo zeleninového vývaru Voda 3000 ml
1 kg 1 kg dýně hokaido Dýně Hokkaidó čerstvá 1000 g
200 g 200 g celeru Celer bulva čerstvá 200 g
250 g 250 g mrkve Mrkev čerstvá 250 g
250 g 250 g brambor Brambor zimní 250 g
200 g 200 g cibule (1 velká cibule) Cibule čerstvá 200 g
4 lžíce 4 lžíce olivového oleje Olej olivový 44 ml
2 lžičky 2 lžičky polévkových bylinek Petržel nať čerstvá 10 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
kari Kari
chilli mleté Chilli paprička sušená
360 ml 360 ml smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 360 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.