Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Litý koláč z černých jeřabin)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 464 kJ /
3 935 kcal
Bílkoviny80,02 g
– z toho živočišné bílkoviny21,02 g
– z toho rostlinné bílkoviny59,00 g
Tuky127,94 g
– nasycené43,96 g
– nenasycené76,63 g
–– mononenasycené55,99 g
–– polynenasycené20,64 g
––– omega 35,11 g
Vláknina16,13 g
Cholesterol 439 mg
Sodík 368 mg
Sůl1,52 g
Sacharidy607,83 g
– cukry226,40 g
––– laktóza17,65 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
350 g 350 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 350 g
350 ml 350 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 350 ml
1 1 vajíčko Vejce slepičí 70 g
100 100 g mletého cukru + trochu cukru na obalení jeřabin Cukr bílý
5 lžic 5 lžic oleje Olej řepkový 55 ml
1 1 prášek do pečiva Kypřící prášek 12 g
špetka špetka soli Sůl mořská
černé jeřabiny (nebo jakékoliv jiné ovoce) zhruba půl kg, ale i víc Jeřabiny čerstvé
1/4 kostky 1/4 kostky másla nebo hery Máslo kravské 62.5 g
3/4 hrnku 3/4 hrnku mletého cukru Cukr bílý 187.5 g
3/4 hrnku 3/4 hrnku polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 187.5 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.