Nutriční hodnoty (Litý koláč z černých jeřabin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 464 kJ / 3 935 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,02 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,02 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 59,00 g |
Tuky | 127,94 g |
– nasycené | 43,96 g |
– nenasycené | 76,63 g |
–– mononenasycené | 55,99 g |
–– polynenasycené | 20,64 g |
––– omega 3 | 5,11 g |
Vláknina | 16,13 g |
Cholesterol | 439 mg |
Sodík | 368 mg |
Sůl | 1,52 g |
Sacharidy | 607,83 g |
– cukry | 226,40 g |
––– laktóza | 17,65 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
350 ml 350 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 350 ml |
1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
100 100 g mletého cukru + trochu cukru na obalení jeřabin | Cukr bílý | |
5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
černé jeřabiny (nebo jakékoliv jiné ovoce) zhruba půl kg, ale i víc | Jeřabiny čerstvé | |
1/4 kostky 1/4 kostky másla nebo hery | Máslo kravské | 62.5 g |
3/4 hrnku 3/4 hrnku mletého cukru | Cukr bílý | 187.5 g |
3/4 hrnku 3/4 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 187.5 g |