Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Gyros z Řecka a tzatziky (čte se jiros))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 251 kJ /
5 796 kcal
Bílkoviny322,40 g
– z toho živočišné bílkoviny235,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny87,40 g
Tuky238,51 g
– nasycené34,31 g
– nenasycené185,35 g
–– mononenasycené131,34 g
–– polynenasycené54,01 g
––– omega 313,99 g
Vláknina42,00 g
Cholesterol 444 mg
Sodík 9,89 g
Sůl24,30 g
Sacharidy572,83 g
– cukry96,15 g
––– laktóza13,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg veproveho masa - bucek, plecko, krkovcka, zadni (bud jednotlive, ale nej je, kdyz se dava mix masa) Vepřová kýta 1000 g
160 ml 160 ml oleje Olej řepkový 160 ml
1 PL 1 PL soli Sůl mořská 15 g
1 PL 1 PL cukru Cukr bílý 25 g
1 PL 1 PL oregana Oregano sušené 15 g
1 PL 1 PL sumach (muze se nahradit 2 PL bileho octa nebo citronem) Ocet lihový 15 ml
2 PL 2 PL cevene sladke papriky Paprika červená sušená 20 g
1 KL 1 KL cerneho pepre Pepř černý 5 g
po 1 1 lzicce suseneho cesneku a cibule (nebo cerstvé) Česnek čerstvý 70 g
300 g 300 g reckeho jogurtu Jogurt řecký 5% 300 ml
1-2 PL 1-2 PL olivoveho oleje Olej olivový 16.5 ml
cesnek (kolik chcete) Česnek čerstvý
1/2 1/2 na hrubo nakrajene salatove okurky Okurka salátová čerstvá
sul Sůl mořská
na kolecka kolecka nakrajena cibule Cibule čerstvá
na platky platky rajce Rajče červené čerstvé
smazene brambory Brambor zimní
oregano - pepr - sul Oregano sušené
400 ml 400 ml vlazne vody Voda 400 ml
25 g 25 g cestveho drozdi Droždí pekařské lisované 25 g
2 lzicky 2 lzicky cukru Cukr bílý 10 g
650 g 650 g hladke mouky Mouka pšeničná hladká 650 g
1 lzicka 1 lzicka soli Sůl mořská 8 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.