Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dort ze strouhaných jablek s rumovou polevou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 859 kJ /
3 552 kcal
Bílkoviny52,12 g
– z toho živočišné bílkoviny17,92 g
– z toho rostlinné bílkoviny34,20 g
Tuky116,76 g
– nasycené49,38 g
– nenasycené56,11 g
–– mononenasycené29,19 g
–– polynenasycené26,92 g
––– omega 34,13 g
Vláknina18,30 g
Cholesterol 722 mg
Sodík 335 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy532,67 g
– cukry335,67 g
––– laktóza0,64 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g cukru krupice Cukr bílý 200 g
80 g 80 g másla nebo jiného tuku Máslo kravské 80 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
300 g 300 g hrubě nastrouhaných jablek Jablko čerstvé 300 g
50 g 50 g strouhaných vlašských ořechů Vlašské ořechy 50 g
250 g 250 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 250 g
1 1 prášek do pečiva Kypřící prášek 12 g
1 lžíce 1 lžíce rumu Rum 17 ml
mléko dle potřeby Mléko kravské polotučné 1,5%
trochu trochu tuku a hrubé mouky na formu Mouka pšeničná hrubá
100 g 100 g moučkového cukru Cukr bílý 100 g
1 lžíce 1 lžíce horké vody Voda 18 ml
2 lžíce 2 lžíce rumu Rum 34 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.