Nutriční hodnoty (Dort ze strouhaných jablek s rumovou polevou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 859 kJ / 3 552 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,12 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,92 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 34,20 g |
Tuky | 116,76 g |
– nasycené | 49,38 g |
– nenasycené | 56,11 g |
–– mononenasycené | 29,19 g |
–– polynenasycené | 26,92 g |
––– omega 3 | 4,13 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 722 mg |
Sodík | 335 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 532,67 g |
– cukry | 335,67 g |
––– laktóza | 0,64 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
80 g 80 g másla nebo jiného tuku | Máslo kravské | 80 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
300 g 300 g hrubě nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 300 g |
50 g 50 g strouhaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 50 g |
250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
mléko dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
trochu trochu tuku a hrubé mouky na formu | Mouka pšeničná hrubá | |
100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
1 lžíce 1 lžíce horké vody | Voda | 18 ml |
2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |