Nutriční hodnoty (Jablková buchta s čokoládou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 18 583 kJ / 4 442 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 28,26 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 48,44 g |
Tuky | 209,23 g |
– nasycené | 113,70 g |
– nenasycené | 81,92 g |
–– mononenasycené | 59,81 g |
–– polynenasycené | 22,11 g |
––– omega 3 | 3,10 g |
Vláknina | 40,00 g |
Cholesterol | 980 mg |
Sodík | 897 mg |
Sůl | 2,71 g |
Sacharidy | 532,50 g |
– cukry | 280,47 g |
––– laktóza | 14,93 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g jablek nastrouhaných nahrubo | Jablko čerstvé | 500 g |
300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
150-200 g 150-200 g cukru (podle kyselosti jablek) | Cukr bílý | 175 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
150 g 150 g rozpuštěného másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 150 g |
100-150 ml 100-150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
60 g 60 g hořké čokolády | Čokoláda hořká 40% | 60 g |
2 lžíce 2 lžíce mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
100 g 100 g hořké nebo mléčné čokolády | ||
200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
plátky mandlí | Mandle loupané |