Nutriční hodnoty (Dort s vanilkovým krémem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 16
Energie | 24 162 kJ / 5 775 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,14 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 77,98 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 21,16 g |
Tuky | 368,43 g |
– nasycené | 187,53 g |
– nenasycené | 164,78 g |
–– mononenasycené | 110,75 g |
–– polynenasycené | 54,03 g |
––– omega 3 | 1,32 g |
Vláknina | 6,54 g |
Cholesterol | 2,10 g |
Sodík | 945 mg |
Sůl | 2,48 g |
Sacharidy | 512,39 g |
– cukry | 284,90 g |
––– laktóza | 51,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
6 6 bílků (L) | Vaječný bílek | 198 g |
6 6 žloutků | Vaječný žloutek | 138 g |
170 g 170 g krystalového cukru | Cukr bílý | 170 g |
10 g 10 g vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 10 g |
180 g 180 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 180 g |
6 g 6 g prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
6 PL 6 PL slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 66 ml |
1000 ml 1000 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1000 ml |
3 ks 3 ks vanilkového pudingu Dr Oetker (nebo Zlatý klas krémový prášek.) | Puding v prášku | 114 g |
300 g 300 g másla (Hery) | Máslo kravské | 300 g |
3 PL 3 PL krystalového cukru - použít při vaření pudingu (podle vaší chuti) | Cukr bílý | 45 g |
k vanilkovým krémům se hodí i trochu rumového aroma | Aroma rumové |