Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dort s vanilkovým krémem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 16

Energie24 162 kJ /
5 775 kcal
Bílkoviny99,14 g
– z toho živočišné bílkoviny77,98 g
– z toho rostlinné bílkoviny21,16 g
Tuky368,43 g
– nasycené187,53 g
– nenasycené164,78 g
–– mononenasycené110,75 g
–– polynenasycené54,03 g
––– omega 31,32 g
Vláknina6,54 g
Cholesterol 2,10 g
Sodík 945 mg
Sůl2,48 g
Sacharidy512,39 g
– cukry284,90 g
––– laktóza51,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
6 6 bílků (L) Vaječný bílek 198 g
6 6 žloutků Vaječný žloutek 138 g
170 g 170 g krystalového cukru Cukr bílý 170 g
10 g 10 g vanilkového cukru Cukr vanilkový 10 g
180 g 180 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 180 g
6 g 6 g prášku do pečiva Kypřící prášek 6 g
6 PL 6 PL slunečnicového oleje Olej slunečnicový 66 ml
1000 ml 1000 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 1000 ml
3 ks 3 ks vanilkového pudingu Dr Oetker (nebo Zlatý klas krémový prášek.) Puding v prášku 114 g
300 g 300 g másla (Hery) Máslo kravské 300 g
3 PL 3 PL krystalového cukru - použít při vaření pudingu (podle vaší chuti) Cukr bílý 45 g
k vanilkovým krémům se hodí i trochu rumového aroma Aroma rumové

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.