Nutriční hodnoty (Pórkovo-bramborová polévka s pohankou a houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 288 kJ / 547 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,41 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,34 g |
Tuky | 10,11 g |
– nasycené | 5,65 g |
– nenasycené | 4,19 g |
–– mononenasycené | 3,24 g |
–– polynenasycené | 0,95 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 15,41 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 92,63 g |
– cukry | 3,71 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3-4 3-4 brambory | Brambor zimní | 175 g |
1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
2 hrsti 2 hrsti lesních hub | Hřib čerstvý | |
80 g 80 g pohanky | Pohanka loupaná | 80 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
majoránka | Majoránka sušená | |
kmín | Kmín | |
vývar | Vývar hovězí | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
petrželka | Petržel nať čerstvá |