Nutriční hodnoty (Žampionový krém s pečenou mrkví a domácím petrželovým pestem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 2 807 kJ / 671 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,29 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,29 g |
Tuky | 43,68 g |
– nasycené | 11,67 g |
– nenasycené | 28,37 g |
–– mononenasycené | 21,38 g |
–– polynenasycené | 6,98 g |
––– omega 3 | 0,14 g |
Vláknina | 14,56 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 474 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 46,61 g |
– cukry | 10,81 g |
––– laktóza | 0,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 šálky 3 šálky čerstvé petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce kvalitního olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
2 lžíce 2 lžíce nastrouhaného parmazánu | Parmezán | 30 g |
1 lžíce 1 lžíce piniových oříšků | Piniové ořechy | 15 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
6 - 7 6 - 7 žampionů | Žampion čerstvý | |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
2 snítky 2 snítky tymiánu | Tymián sušený | |
1 litr 1 litr zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
2 2 střední mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
máslo | Máslo kravské | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
½ k elímku elímku smetany | Smetana kravská sladká 12% |