Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Žampionový krém s pečenou mrkví a domácím petrželovým pestem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie2 807 kJ /
671 kcal
Bílkoviny18,29 g
– z toho živočišné bílkoviny9,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny9,29 g
Tuky43,68 g
– nasycené11,67 g
– nenasycené28,37 g
–– mononenasycené21,38 g
–– polynenasycené6,98 g
––– omega 30,14 g
Vláknina14,56 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 474 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy46,61 g
– cukry10,81 g
––– laktóza0,90 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 šálky 3 šálky čerstvé petržele Petržel kořenová čerstvá
2 lžíce 2 lžíce kvalitního olivového oleje Olej olivový 22 ml
špetka špetka soli Sůl mořská
2 lžíce 2 lžíce nastrouhaného parmazánu Parmezán 30 g
1 lžíce 1 lžíce piniových oříšků Piniové ořechy 15 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
6 - 7 6 - 7 žampionů Žampion čerstvý
4 stroužky 4 stroužky česneku Česnek čerstvý 28 g
2 2 brambory Brambor zimní 100 g
2 snítky 2 snítky tymiánu Tymián sušený
1 litr 1 litr zeleninového vývaru Vývar zeleninový 1000 ml
2 2 střední mrkve Mrkev čerstvá 100 g
máslo Máslo kravské
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
½ k elímku elímku smetany Smetana kravská sladká 12%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.