Nutriční hodnoty (Jablkovo-makový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 291 kJ / 4 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,38 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 66,10 g |
Tuky | 223,18 g |
– nasycené | 91,95 g |
– nenasycené | 112,07 g |
–– mononenasycené | 57,26 g |
–– polynenasycené | 54,81 g |
––– omega 3 | 1,34 g |
Vláknina | 45,60 g |
Cholesterol | 655 mg |
Sodík | 213 mg |
Sůl | 0,44 g |
Sacharidy | 424,73 g |
– cukry | 205,23 g |
––– laktóza | 12,23 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
260 g 260 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 260 g |
150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
50 g 50 g moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
200 g 200 g mletého máku | Mák modrý mletý | 200 g |
cca 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
2 2 velká jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
200-250 ml 200-250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 225 ml |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
mletá skořice | Skořice ceylonská mletá |