Nutriční hodnoty (Boloňské špagety à la Silvia)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 225 kJ / 1 727 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 61,80 g |
Tuky | 10,20 g |
– nasycené | 2,56 g |
– nenasycené | 3,11 g |
–– mononenasycené | 1,52 g |
–– polynenasycené | 1,59 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 26,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 334,90 g |
– cukry | 13,42 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g (hovězího, vepřového nebo jehněčího) mletého masa | ||
1 ks 1 ks (nakrájené nebo nastrouhané) mrkve | ||
1 ks 1 ks (nakrájeného nebo nastrouhaného) řapíkatého celeru | ||
1 ks 1 ks (nakrájené nebo nastrouhané) cibule | ||
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
olej olivový | Olej olivový | |
1 1 bal. rajčat | Rajče červené čerstvé | 60 g |
2 ČL 2 ČL rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | |
1 ČL 1 ČL (mix) sušených bylinek | Petržel nať sušená | |
(na ozdobu) bazalka | Bazalka čerstvá | |
bujón hovězí | Bujón hovězí | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
parmazán (nebo čedar) | Parmezán | |
500 g 500 g špaget | Špagety pšeničné | 500 g |
2 - 3 sklenice 2 - 3 sklenice červeného vína (nebo 2-3 ČL worcesterové omáčky) | Víno červené suché |