Nutriční hodnoty (Klobásový guláš se zelím (bez mouky))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 739 kJ / 655 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,51 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,85 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,66 g |
Tuky | 29,94 g |
– nasycené | 14,87 g |
– nenasycené | 14,16 g |
–– mononenasycené | 10,94 g |
–– polynenasycené | 3,22 g |
––– omega 3 | 0,08 g |
Vláknina | 27,93 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 3,26 g |
Sůl | 8,05 g |
Sacharidy | 69,55 g |
– cukry | 40,92 g |
––– laktóza | 1,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 větší klobásy (nejlépe každá jiná) | Klobása | |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
400 g 400 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 400 g |
1 1 zelená paprika | Paprika zelená čerstvá | |
2 2 střední syrové brambory | Brambor zimní | 100 g |
1-2 lžíce 1-2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 22.5 g |
2 lžíce 2 lžíce mleté papriky | Paprika červená sušená | 20 g |
1 lžíce 1 lžíce protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
vývar (nebo voda + bujon) | Vývar hovězí | |
chilli paprička podle chuti | Chilli paprička čerstvá | |
kmín | Kmín | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
špetka špetka cukru | Cukr bílý |