Nutriční hodnoty (Staročeská polévka Žebračka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 671 kJ / 160 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,38 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 7,17 g |
– nasycené | 4,56 g |
– nenasycené | 2,50 g |
–– mononenasycené | 0,93 g |
–– polynenasycené | 1,57 g |
––– omega 3 | 0,26 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 58 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 13,70 g |
– cukry | 9,10 g |
––– laktóza | 4,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 krajíců 5 krajíců chleba | Chléb pšeničný kváskový | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
750 ml 750 ml vývaru | Vývar masový | 750 ml |
100 ml 100 ml mléka (nebo smetany) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
česnek | Česnek čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
petrželka (čerstvá nať) | Petržel nať čerstvá | |
vejce | Vejce slepičí | |
strouhaný sýr | Sýr kravský tvrdý 30% |