Nutriční hodnoty (Rajčatová polévka s jogurtem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 061 kJ / 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,52 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,52 g |
Tuky | 0,82 g |
– nasycené | 0,17 g |
– nenasycené | 0,41 g |
–– mononenasycené | 0,12 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 10,96 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 29 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 53,50 g |
– cukry | 44,48 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
vývar (tolik, aby byla lehce ponořená pokrájená rajčata) | Vývar hovězí | |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
olivový olej | Olej olivový | |
5 5 větších rajčat | Rajče červené čerstvé | 300 g |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
5 listů 5 listů čerstvé bazalky | Bazalka čerstvá | |
1/2 1/2 bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | |
cca 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
sůl, pepř | Pepř černý |