Nutriční hodnoty (Sladká kolečka-recept ze středověku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 9 149 kJ / 2 187 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,95 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,56 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 29,39 g |
Tuky | 115,44 g |
– nasycené | 69,07 g |
– nenasycené | 41,88 g |
–– mononenasycené | 36,05 g |
–– polynenasycené | 5,83 g |
––– omega 3 | 0,65 g |
Vláknina | 7,56 g |
Cholesterol | 578 mg |
Sodík | 110 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 244,20 g |
– cukry | 70,07 g |
––– laktóza | 1,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
125 g 125 g změklého másla | Máslo kravské | 125 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky anýzu | Anýz semena | 2.5 g |
2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská |