Nutriční hodnoty (Mrzák)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 207 kJ / 2 201 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,23 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 64,83 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 55,40 g |
Tuky | 18,26 g |
– nasycené | 5,11 g |
– nenasycené | 9,51 g |
–– mononenasycené | 5,21 g |
–– polynenasycené | 4,30 g |
––– omega 3 | 0,12 g |
Vláknina | 49,90 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 226 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 375,42 g |
– cukry | 4,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 300 g 300 g pečeného vepřového masa (nebo uzeného) | Vepřová kýta | 300 g |
2 hrsti 2 hrsti škvarků | Škvarky | |
400 g 400 g hrubé pšeničné krupice | Krupice pšeničná hrubá | 400 g |
1 PL 1 PL majoránky | Majoránka sušená | 20 g |
1 PL 1 PL sušené saturejky (nebo pokrájené natě) | Saturejka sušená | 15 g |
pepř | Pepř černý | |
sůl podle chuti | Sůl mořská | |
3 3 velké stroužky česneku | Česnek čerstvý | 210 g |
cca 250-300 ml cca 250-300 ml masového vývaru | Vývar masový | 275 ml |
( 2 2 vařené brambory) | ||
sádlo na vymazání plechu | Sádlo vepřové |