Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z tresky s chlebovými krutony)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 209 kJ /
289 kcal
Bílkoviny9,25 g
– z toho živočišné bílkoviny3,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,85 g
Tuky12,45 g
– nasycené7,83 g
– nenasycené4,46 g
–– mononenasycené2,96 g
–– polynenasycené1,50 g
––– omega 30,21 g
Vláknina11,55 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 63 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy33,05 g
– cukry3,98 g
––– laktóza0,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 200 g tresky - chlazený filet bez kůže Treska filet
1 1 mrkev - menší Mrkev čerstvá 50 g
1 stonek 1 stonek řapíkatého celeru + mladá nať Celer řapíkatý
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
muškátový květ na špičku lžičky lžičky Muškát květ sušený
1 1 větší stroužek česneku Česnek čerstvý 70 g
cca 500 ml 500 ml vývaru Vývar hovězí 500 ml
sůl Sůl mořská
pepř mletý Pepř černý mletý
1-1,5 krajíce 1-1,5 krajíce chleba Chléb pšeničný kváskový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.