Nutriční hodnoty (Makarony se sýrovo-špenátovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 5 848 kJ / 1 398 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,04 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,41 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,63 g |
Tuky | 132,59 g |
– nasycené | 82,35 g |
– nenasycené | 47,28 g |
–– mononenasycené | 42,41 g |
–– polynenasycené | 4,87 g |
––– omega 3 | 1,03 g |
Vláknina | 1,47 g |
Cholesterol | 411 mg |
Sodík | 2,50 g |
Sůl | 6,30 g |
Sacharidy | 15,91 g |
– cukry | 12,95 g |
––– laktóza | 12,86 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 500 g makarony Adriana | Těstoviny pšeničné | |
125 125 g špenát baby | Špenát čerstvý | |
1 1 šalotka nebo menší cibule | Šalotka čerstvá | |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
1 lžíci 1 lžíci olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
200 g 200 g smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
120 g 120 g plísňový sýr Niva , Rival apod. | Niva 50% t. v s. | 120 g |
6 plátků 6 plátků anglické slaniny | Anglická slanina | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
mandlové lupínky (nejsou nutné) | Mandle loupané |