Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dýňovo-mrkvová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 960 kJ /
708 kcal
Bílkoviny10,79 g
– z toho živočišné bílkoviny6,67 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,12 g
Tuky8,02 g
– nasycené4,85 g
– nenasycené3,02 g
–– mononenasycené0,76 g
–– polynenasycené2,27 g
––– omega 30,33 g
Vláknina13,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 178 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy143,69 g
– cukry128,54 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 střední dýně Hokaido Dýně Hokkaidó čerstvá
3-4 3-4 větší mrkve Mrkev čerstvá 175 g
2 2 větší cibule Cibule čerstvá 140 g
1 l 1 l vývaru (já měla kuřecí, ale klidně zeleninový) Vývar hovězí 1000 ml
4 lžíce 4 lžíce medu Med nepasterovaný 144 g
1 1 smetana na vaření Smetana kravská sladká 12%
zakysaná smetana (není nutná, ale chutná s ní lépe) Smetana kravská zakysaná 12%
olej Olej řepkový
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
voda Voda

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.