Nutriční hodnoty (Dýňovo-mrkvová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 960 kJ / 708 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,79 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,12 g |
Tuky | 8,02 g |
– nasycené | 4,85 g |
– nenasycené | 3,02 g |
–– mononenasycené | 0,76 g |
–– polynenasycené | 2,27 g |
––– omega 3 | 0,33 g |
Vláknina | 13,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 178 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 143,69 g |
– cukry | 128,54 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 střední dýně Hokaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
3-4 3-4 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 175 g |
2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1 l 1 l vývaru (já měla kuřecí, ale klidně zeleninový) | Vývar hovězí | 1000 ml |
4 lžíce 4 lžíce medu | Med nepasterovaný | 144 g |
1 1 smetana na vaření | Smetana kravská sladká 12% | |
zakysaná smetana (není nutná, ale chutná s ní lépe) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
voda | Voda |