Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bramborou zahuštěné bílé zelí)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 934 kJ /
701 kcal
Bílkoviny11,71 g
– z toho živočišné bílkoviny0,60 g
– z toho rostlinné bílkoviny11,11 g
Tuky31,22 g
– nasycené14,78 g
– nenasycené15,88 g
–– mononenasycené12,29 g
–– polynenasycené3,59 g
––– omega 30,04 g
Vláknina20,03 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 4,01 g
Sůl10,00 g
Sacharidy84,55 g
– cukry66,15 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g bílého kysaného zelí Zelí bílé kvašené 500 g
1 1 větší cibule Cibule čerstvá 70 g
2 lžíce 2 lžíce sádla (nebo másla) Sádlo vepřové 30 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu Kmín mletý 2.5 g
3-4 lžíce 3-4 lžíce třtinového cukru (nebo obyčejného krupicového cukru) Cukr třtinový 42 g
0,5-1 lžíce 0,5-1 lžíce octa na dochucení (pokud je potřeba) Ocet lihový 11.25 ml
sůl (nemusí být, pokud je zelí dostatečně slané) Zelí bílé čerstvé
voda na podlití (pokud není dostatek nálevu v zelí) Voda
2 2 středně velké brambory Brambor zimní 100 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.