Nutriční hodnoty (Bramborou zahuštěné bílé zelí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 934 kJ / 701 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,11 g |
Tuky | 31,22 g |
– nasycené | 14,78 g |
– nenasycené | 15,88 g |
–– mononenasycené | 12,29 g |
–– polynenasycené | 3,59 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 20,03 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 84,55 g |
– cukry | 66,15 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g bílého kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 500 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce sádla (nebo másla) | Sádlo vepřové | 30 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
3-4 lžíce 3-4 lžíce třtinového cukru (nebo obyčejného krupicového cukru) | Cukr třtinový | 42 g |
0,5-1 lžíce 0,5-1 lžíce octa na dochucení (pokud je potřeba) | Ocet lihový | 11.25 ml |
sůl (nemusí být, pokud je zelí dostatečně slané) | Zelí bílé čerstvé | |
voda na podlití (pokud není dostatek nálevu v zelí) | Voda | |
2 2 středně velké brambory | Brambor zimní | 100 g |