Nutriční hodnoty (Pečené brambory ve smetanovém pestu ze sušených rajčat)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 746 kJ / 1 612 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,78 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,72 g |
Tuky | 100,85 g |
– nasycené | 25,70 g |
– nenasycené | 65,28 g |
–– mononenasycené | 44,85 g |
–– polynenasycené | 20,43 g |
––– omega 3 | 2,55 g |
Vláknina | 23,83 g |
Cholesterol | 67 mg |
Sodík | 497 mg |
Sůl | 1,04 g |
Sacharidy | 127,13 g |
– cukry | 59,37 g |
––– laktóza | 6,03 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5-6 5-6 brambor | Brambor zimní | 275 g |
cca 5 5 žampionu | Žampion čerstvý | |
3 lžičky 3 lžičky rajčatového pesta | Pesto červené | |
120-150 ml 120-150 ml smetany 31% | Smetana kravská sladká 12% | 135 ml |
mletý kmín | Kmín mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
trošku trošku oleje | Olej řepkový | |
100 g 100 g sušených rajčat | Dužina červeného rajčete sušená | 100 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
50 ml 50 ml olivového oleje | Olej olivový | 50 ml |
30 g 30 g piniových ořechů | Vlašské ořechy | 30 g |
50 g 50 g čerstvé bazalky | Bazalka čerstvá | 50 g |
2 lžíce 2 lžíce parmazánu | Parmezán | 30 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |