Nutriční hodnoty (Linecký koláč s tvarohovo-ricottovým krémem, pečenými jablky a ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
Energie | 16 020 kJ / 3 829 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 148,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 95,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 53,15 g |
Tuky | 148,48 g |
– nasycené | 56,46 g |
– nenasycené | 75,61 g |
–– mononenasycené | 35,62 g |
–– polynenasycené | 40,00 g |
––– omega 3 | 5,26 g |
Vláknina | 34,90 g |
Cholesterol | 1,23 g |
Sodík | 885 mg |
Sůl | 1,95 g |
Sacharidy | 456,77 g |
– cukry | 183,44 g |
––– laktóza | 29,73 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g hladké mouky (hladká špaldová mouka) | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
2 ks 2 ks žloutků | Vaječný žloutek | 46 g |
170 g 170 g másla (to prostě do lineckého těsta patří) | Těsto linecké | 170 g |
70 g 70 g cukru (třtinového cukru) | Cukr bílý | 70 g |
nastrouhaná citrónová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
500 g 500 g polotučného tvarohu (nízkotučného) | Tvaroh polotučný | 500 g |
250 g 250 g ricotty | Ricotta | 250 g |
1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
datlový sirup (množství dle chuti – ochutnejte krém, než do něj fouknete vajíčko) | Sirup datlový | |
skořice dle chuti | Skořice ceylonská | |
5 5 větších jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
50 g 50 g vlašských ořechů (množství libovolné) | Vlašské ořechy | 50 g |
skořice a muškátový květ dle chuti | Muškát květ sušený |