Nutriční hodnoty (Kapustová polévka s červenou čočkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 094 kJ / 978 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,75 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 32,35 g |
Tuky | 37,86 g |
– nasycené | 9,70 g |
– nenasycené | 20,47 g |
–– mononenasycené | 15,80 g |
–– polynenasycené | 4,67 g |
––– omega 3 | 0,38 g |
Vláknina | 31,55 g |
Cholesterol | 55 mg |
Sodík | 1,14 g |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 94,85 g |
– cukry | 11,05 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 g 350 g kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 350 g |
120 g 120 g česnekového boku nebo slaniny dle vlastní chuti (anglická...) | Vepřový bok uzený | 120 g |
máslo nebo olej | Máslo kravské | |
100 g 100 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
2-3 stroužky 2-3 stroužky drceného česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
muškátový květ | Muškát květ sušený | |
vývar dle potřeby (cca 1,3 l) | Vývar masový | |
krutony dle chuti | Krutony |