Nutriční hodnoty (Topinky s václavkovou směsí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 117 kJ / 745 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,84 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,04 g |
Tuky | 67,69 g |
– nasycené | 32,90 g |
– nenasycené | 33,82 g |
–– mononenasycené | 28,83 g |
–– polynenasycené | 4,99 g |
––– omega 3 | 0,08 g |
Vláknina | 9,54 g |
Cholesterol | 56 mg |
Sodík | 1,32 g |
Sůl | 3,20 g |
Sacharidy | 24,68 g |
– cukry | 13,62 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g pokrájených václavek, krátce spařených v osolené vroucí vodě | ||
olej | Olej řepkový | |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
80 g 80 g moravské slaniny nebo anglické... | Špek | 80 g |
sůl nebo sojová omáčka | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
drcený kmín | Kmín mletý | |
tymián nebo majoránka, dle chuti | Tymián sušený | |
120 g 120 g rajského protlaku nebo plechovka krájených loupaných rajčat | Protlak rajčatový | 120 g |
vývar dle potřeby, při použití protlaku | Protlak rajčatový | |