Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kaldoun z husích drobů a ze zbylé husí pečínky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 472 kJ /
1 069 kcal
Bílkoviny43,94 g
– z toho živočišné bílkoviny5,61 g
– z toho rostlinné bílkoviny38,33 g
Tuky31,19 g
– nasycené17,22 g
– nenasycené12,32 g
–– mononenasycené7,93 g
–– polynenasycené4,39 g
––– omega 30,24 g
Vláknina106,65 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 2,20 g
Sůl4,82 g
Sacharidy100,98 g
– cukry47,40 g
––– laktóza7,62 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
husí droby (srdce, žaludek, játra) Droby kuřecí směs
obíračka z pečené husy Husa
(skelet, kosti a kousky kůže) Kost hovězí
2 l 2 l studené vody Voda 2000 ml
1 1 cibule i se slupkou Cibule čerstvá 70 g
2 2 mrkve Mrkev čerstvá 100 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
3 3 cm silný plátek celeru Celer bulva čerstvá 1620 g
10 kuliček 10 kuliček pepře (měla jsem čtyřbarevný) Pepř černý
6 kuliček 6 kuliček nového koření Nové koření
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
1 větvička 1 větvička rozmarýnu Rozmarýn sušený
sůl Sůl mořská
2 2 cm silný plátek másla Máslo kravské 2 g
3 lžíce 3 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 30 g
¼ l žičky žičky mletého muškátového oříšku Muškátový oříšek
200 ml 200 ml smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 200 ml
1 1 cm silný plátek celeru Celer bulva čerstvá 540 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
husí játra Játra husí
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
hladkolistá petržel na přízdobu Petržel kořenová čerstvá
uvařené široké nudle do hotové polévky Nudle pšeničné

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.