Nutriční hodnoty (Perníkové cupcakes s krémem z mascarpone)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 39 510 kJ / 9 443 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,74 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 72,73 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 61,01 g |
Tuky | 619,59 g |
– nasycené | 377,73 g |
– nenasycené | 219,69 g |
–– mononenasycené | 195,47 g |
–– polynenasycené | 24,21 g |
––– omega 3 | 3,61 g |
Vláknina | 18,20 g |
Cholesterol | 3,14 g |
Sodík | 2,66 g |
Sůl | 2,27 g |
Sacharidy | 823,86 g |
– cukry | 449,60 g |
––– laktóza | 22,53 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
370 g 370 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 370 g |
240 g 240 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 240 g |
270 g 270 g másla | Máslo kravské | 270 g |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
5 5 vajec pokojové teploty | Vejce slepičí | 350 g |
2 lžičky 2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 8 g |
1 1 polévková lžíce perníkového koření | Perníkové koření | |
1 1 velká špetka soli | Sůl mořská | |
250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
2 lžičky 2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 10 g |
70 g 70 g cukr moučkový | Cukr bílý | 70 g |
lze přidat i nadrcené sušenky Lotus | Sušenka | |
150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
40 g 40 g moučkového cukru | Cukr bílý | 40 g |
30 g 30 g změklého másla | Máslo kravské | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 lžičku 1 lžičku koření do perníku | Perníkové koření | 5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 6 g |