Nutriční hodnoty (Podzimní houbová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 677 kJ / 1 596 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,90 g |
Tuky | 87,68 g |
– nasycené | 54,45 g |
– nenasycené | 32,06 g |
–– mononenasycené | 26,81 g |
–– polynenasycené | 5,25 g |
––– omega 3 | 0,50 g |
Vláknina | 28,85 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 522 mg |
Sůl | 1,28 g |
Sacharidy | 166,84 g |
– cukry | 13,23 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
50 g 50 g lesních hub (čerstvých nebo i sušených) | Hřib čerstvý | 50 g |
1 ks 1 ks mrkve | Mrkev čerstvá | 50 g |
1/4 ks 1/4 ks celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
1 ks 1 ks cibule | Cibule čerstvá | 69 g |
1 ks 1 ks bobkového listu | Bobkový list sušený | |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
špetka špetka pepře | Pepř černý | |
čerstvý rozmarýn | Rozmarýn čerstvý | |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
200 g 200 g krup | Kroupy ječné | 200 g |
1,2 l 1,2 l vody | Voda | 1200.0000476837158 ml |
1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 10 g |