Nutriční hodnoty (Piškotový dort, zdobený mléčným marcipánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 497 kJ / 5 138 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 111,90 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 263,55 g |
– nasycené | 69,49 g |
– nenasycené | 177,76 g |
–– mononenasycené | 124,92 g |
–– polynenasycené | 52,84 g |
––– omega 3 | 6,37 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,43 g |
Sodík | 1,64 g |
Sůl | 3,97 g |
Sacharidy | 535,80 g |
– cukry | 387,10 g |
––– laktóza | 90,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
20 dkg 20 dkg moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
20 dkg 20 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
2 lžíce 2 lžíce studené vody | Voda | 36 ml |
1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
25 dkg 25 dkg Hera máslová chuť | Margarín | 250 g |
25 25 moučkového cukru | Cukr bílý | |
1/4 l 1/4 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
2 2 vrchovaté lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
rumové aroma | Aroma rumové | |
20 dkg 20 dkg sušeného polotučného mléka | Mléko kravské polotučné sušené | 200 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
8 dkg 8 dkg moučkového cukru | Cukr bílý | 80 g |
potravinářské barvivo | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
voda podle potřeby | Voda | |
aroma podle chuti | Aroma citrónové |