Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Houbové rizoto se schwarzwaldskou šunkou a hráškem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 420 kJ /
817 kcal
Bílkoviny38,55 g
– z toho živočišné bílkoviny31,57 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,98 g
Tuky59,37 g
– nasycené25,10 g
– nenasycené30,08 g
–– mononenasycené26,39 g
–– polynenasycené3,69 g
––– omega 30,19 g
Vláknina11,20 g
Cholesterol 104 mg
Sodík 1,37 g
Sůl3,40 g
Sacharidy27,82 g
– cukry16,88 g
––– laktóza7,48 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 odměrky 2 odměrky kulatozrnné rýže, např. Arborio (cca 150 g)
2 hrsti 2 hrsti sušených hub Houby sušené směs
100 g 100 g mraženého hrášku Hrášek zelený mražený 100 g
3 plátky 3 plátky schwarzwaldské šunky (nenahrazovat ničím jiným!!!) Šunka parmská
30 g 30 g parmezánu Parmezán 30 g
1 1 gelový zeleninový bujón (používám Knorr) Bujón zeleninový
voda na předvaření hub, případně na dolití při vaření Voda
sůl Sůl mořská
pepř (nemusí být) Pepř černý
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje Olej olivový 22 ml
100 g 100 g strouhaných sýrů švýcarského typu na posypání (viz foto) Sýr kravský tvrdý 30% 100 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.