Nutriční hodnoty (Houbové rizoto se schwarzwaldskou šunkou a hráškem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 420 kJ / 817 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,55 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 31,57 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,98 g |
Tuky | 59,37 g |
– nasycené | 25,10 g |
– nenasycené | 30,08 g |
–– mononenasycené | 26,39 g |
–– polynenasycené | 3,69 g |
––– omega 3 | 0,19 g |
Vláknina | 11,20 g |
Cholesterol | 104 mg |
Sodík | 1,37 g |
Sůl | 3,40 g |
Sacharidy | 27,82 g |
– cukry | 16,88 g |
––– laktóza | 7,48 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 odměrky 2 odměrky kulatozrnné rýže, např. Arborio (cca 150 g) | ||
2 hrsti 2 hrsti sušených hub | Houby sušené směs | |
100 g 100 g mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | 100 g |
3 plátky 3 plátky schwarzwaldské šunky (nenahrazovat ničím jiným!!!) | Šunka parmská | |
30 g 30 g parmezánu | Parmezán | 30 g |
1 1 gelový zeleninový bujón (používám Knorr) | Bujón zeleninový | |
voda na předvaření hub, případně na dolití při vaření | Voda | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř (nemusí být) | Pepř černý | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
100 g 100 g strouhaných sýrů švýcarského typu na posypání (viz foto) | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |