Nutriční hodnoty (Slovenská kapustnica "babiččina")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 2 131 kJ / 509 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,66 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,98 g |
Tuky | 29,67 g |
– nasycené | 18,74 g |
– nenasycené | 9,27 g |
–– mononenasycené | 7,72 g |
–– polynenasycené | 1,55 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 17,22 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 4,28 g |
Sůl | 10,70 g |
Sacharidy | 36,48 g |
– cukry | 33,72 g |
––– laktóza | 9,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 500 g |
2-3 2-3 klobásy (libovější) | Klobása | |
5 hrstí 5 hrstí sušených hub | Houby sušené směs | |
1 1 velký rajský protlak | Protlak rajčatový | |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 kelímek 1 kelímek 31-33% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
lžička lžička mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | |
lžička lžička kmínu | Kmín | |
3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
1/2 kostky 1/2 kostky masoxu | Bujón hovězí | 5 g |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
asi 2 litry 2 litry vody | Voda | 2000 ml |
polohrubá mouka + voda na zahuštění (není nutné) | Mouka pšeničná polohrubá |