Nutriční hodnoty (Špagety vařené s houbami ve vývaru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 5 034 kJ / 1 203 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,43 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,38 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 37,05 g |
Tuky | 14,70 g |
– nasycené | 6,84 g |
– nenasycené | 4,93 g |
–– mononenasycené | 3,65 g |
–– polynenasycené | 1,28 g |
––– omega 3 | 0,16 g |
Vláknina | 15,95 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 513 mg |
Sůl | 1,28 g |
Sacharidy | 209,30 g |
– cukry | 15,40 g |
––– laktóza | 9,05 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g špaget | Špagety pšeničné | 300 g |
malá cibule | Cibule čerstvá | |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
hrst hrst i dvě sušených hub | Houby sušené směs | |
cca 1200-1300 cca 1200-1300 ml vývaru z kostí nebo masa | Vývar masový | |
1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
3 lžíce 3 lžíce strouhaného sýru (gouda, niva, parmazán) | Sýr kravský tvrdý 30% | 45 g |
lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
smetana na zjemnění | Smetana kravská sladká 12% | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
petrželka | Petržel nať čerstvá |