Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vepřové plátky na rajčatech a červeném pepři (v pomalém hrnci))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie5 538 kJ /
1 324 kcal
Bílkoviny204,71 g
– z toho živočišné bílkoviny201,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,71 g
Tuky44,70 g
– nasycené11,88 g
– nenasycené21,98 g
–– mononenasycené18,57 g
–– polynenasycené3,41 g
––– omega 30,30 g
Vláknina13,44 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 523 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy23,05 g
– cukry10,92 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg vepřového plecka (krájeného na menší plátky, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme) Vepřová plec 1000 g
2-3 2-3 krájené cibule (na kostičky) Cibule čerstvá 175 g
3 stroužky 3 stroužky česneku (utřené) Česnek čerstvý 21 g
sádlo Sádlo vepřové
rajčata (drcená, loupaná - já mám z léta zamražené přebytky ze zahrádky) Rajče červené čerstvé
červený pepř (drcený v hmoždíři) Pepř černý
rajčatový protlak (lze použít i kečup) Protlak rajčatový
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
cukr Cukr bílý
3 dl 3 dl hovězího vývaru (popř. voda s nějakým bujonem, já v případě nouze, když nemám vývar, používám čirý sypký vývar od profikoreni.cz) Vývar hovězí 300 ml
hladká mouka na zahuštění Mouka pšeničná hladká

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.