Nutriční hodnoty (Vepřové plátky na rajčatech a červeném pepři (v pomalém hrnci))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 5 538 kJ / 1 324 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 204,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 201,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,71 g |
Tuky | 44,70 g |
– nasycené | 11,88 g |
– nenasycené | 21,98 g |
–– mononenasycené | 18,57 g |
–– polynenasycené | 3,41 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 13,44 g |
Cholesterol | 650 mg |
Sodík | 523 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 23,05 g |
– cukry | 10,92 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg vepřového plecka (krájeného na menší plátky, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme) | Vepřová plec | 1000 g |
2-3 2-3 krájené cibule (na kostičky) | Cibule čerstvá | 175 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku (utřené) | Česnek čerstvý | 21 g |
sádlo | Sádlo vepřové | |
rajčata (drcená, loupaná - já mám z léta zamražené přebytky ze zahrádky) | Rajče červené čerstvé | |
červený pepř (drcený v hmoždíři) | Pepř černý | |
rajčatový protlak (lze použít i kečup) | Protlak rajčatový | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
cukr | Cukr bílý | |
3 dl 3 dl hovězího vývaru (popř. voda s nějakým bujonem, já v případě nouze, když nemám vývar, používám čirý sypký vývar od profikoreni.cz) | Vývar hovězí | 300 ml |
hladká mouka na zahuštění | Mouka pšeničná hladká |