Nutriční hodnoty (Polévka pórková)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 071 kJ / 1 212 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,95 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,82 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,13 g |
Tuky | 84,30 g |
– nasycené | 54,20 g |
– nenasycené | 29,47 g |
–– mononenasycené | 25,07 g |
–– polynenasycené | 4,40 g |
––– omega 3 | 0,48 g |
Vláknina | 16,59 g |
Cholesterol | 261 mg |
Sodík | 248 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 84,27 g |
– cukry | 32,74 g |
––– laktóza | 11,88 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g pórku | Pórek čerstvý | 400 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
3 lžíce 3 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 33 g |
1-2 l 1-2 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1500 ml |
300 ml 300 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 300 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |