Nutriční hodnoty (Rakouský kynutý knedlík s povidly (Alpský knedlík))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
Energie | 16 682 kJ / 3 987 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,55 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 49,66 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 63,89 g |
Tuky | 41,82 g |
– nasycené | 16,15 g |
– nenasycené | 19,95 g |
–– mononenasycené | 10,92 g |
–– polynenasycené | 9,03 g |
––– omega 3 | 0,65 g |
Vláknina | 43,40 g |
Cholesterol | 575 mg |
Sodík | 2,20 g |
Sůl | 5,37 g |
Sacharidy | 644,95 g |
– cukry | 303,05 g |
––– laktóza | 46,55 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
25 g 25 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 25 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
50 g 50 g cukru krupice | Cukr bílý | 50 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
440 g 440 g švestkových povidel | Povidla | 440 g |
kvalitní vanilkový pudink | Puding v prášku | |
700 ml 700 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 700 ml |
cukr krupice (dle chuti) | Cukr bílý | |
200 ml 200 ml rumu | Rum | 200 ml |
mletý mák | Mák modrý mletý | |
moučkový cukr | Cukr bílý |