Nutriční hodnoty (Jemný koláč od babičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
Energie | 10 367 kJ / 2 478 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,59 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,38 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 30,21 g |
Tuky | 92,56 g |
– nasycené | 55,42 g |
– nenasycené | 33,00 g |
–– mononenasycené | 29,10 g |
–– polynenasycené | 3,90 g |
––– omega 3 | 0,33 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 514 mg |
Sodík | 353 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 367,13 g |
– cukry | 143,37 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
1/2 balíčku 1/2 balíčku kypřícího prášku do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | 10 g |
80 g 80 g moučkového cukru | Cukr bílý | 80 g |
100 g 100 g másla nebo rostl.tuku /hery/ | Máslo kravské | 100 g |
2 PL 2 PL medu | Med nepasterovaný | 72 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
případně trošku trošku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
tuk na vymazání formy | Margarín | |
mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká | |
ruzne druhy zavarenin - asi 200-300 ruzne druhy zavarenin - asi 200-300 různé druhy zavařenin - asi 200-300 g |