Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bramborová polévka s pohankou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie4 685 kJ /
1 120 kcal
Bílkoviny27,08 g
– z toho živočišné bílkoviny6,95 g
– z toho rostlinné bílkoviny20,13 g
Tuky43,55 g
– nasycené26,34 g
– nenasycené15,64 g
–– mononenasycené11,69 g
–– polynenasycené3,95 g
––– omega 30,55 g
Vláknina38,26 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 205 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy135,75 g
– cukry14,62 g
––– laktóza0,32 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g oloupaných brambor Brambor zimní 300 g
140 g 140 g oloupané mrkve Mrkev čerstvá 140 g
140 g 140 g řapíkatého celeru (nebo kořenového) Celer řapíkatý 140 g
40 g 40 g másla Máslo kravské 40 g
3 stroužky 3 stroužky česneku, dle chuti
30 g 30 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 30 g
20 g 20 g sušených hub Houby sušené směs 20 g
cca 60 g 60 g pohanky - suché Pohanka loupaná 60 g
cca 1 l 1 l vývaru Vývar hovězí 1000 ml
sůl Sůl mořská
pepř mletý Pepř černý mletý
drcený kmín Kmín mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.